Din personliga coach - online

Livsstil, Hälsa, Karriär

Börja Skapa Ditt Nya Liv Redan Idag

Målsättningsarbete

Hitta din drivkraft! Hur skulle du känna dig och påverkas om du nådde ditt uppsatta mål?

 

Relationscoaching

”Relationer med andra är nyckeln till hälsa och lycka, och de ger våra liv mening”
                                             Jessamy Hibberd

Stresshantering

Snurrar livshjulet alldeles för fort? Gör upp med stressen en gång för alla och hitta balansen i ett liv som passar för dig.

Karriärcoaching

Ibland behöver man se över sin yrkesroll. Är jag på rätt plats och fungerar mitt yrkesliv i kombination med mitt privatliv.

Vad gör en personlig coach?

En personlig coach utarbetar i samråd med klienten en väl fungerande handlingsplan som hjälper till att nå önskade mål och  förändringar. De utmanar och inspirerar att kliva utanför komfortzoner för att ta stegen mot att leva det liv klienten vill leva.  De utgår alltid från NUET!  Identiferar vilka hinder som finns just idag och hur man tar sig förbi dem för att kunna röra sig framåt mot hållbara mål och förändringar.

Vem behöver en persolig coach?

Alla som behöver hjälp med att öka sin  produktivitet,  hantera stress, förbättra självförtroende och självkänsla, nå balans i livet, komma över emotionella problem, utveckla karriären, bättre balans i yrkeslivet, bygga relationer, genomförande av förändring, bli av med beroendeframkallande beteenden, viktminskning, hitta sitt sanna jag, komma vidare i livet, tidsplanering och prioriteringar.

Hjälper dig genom samtalscoaching att sätta personliga och tydliga mål som leder dig till det liv du vill leva

Känns det som det är dags att göra en livsstilsförändring, men du vet inte vad och hur du ska göra för att nå dit?

Ibland behöver man se över sitt liv och göra vissa förändringar. Men det är inte alltid så lätt att veta vad man egentligen vill och hur man ska nå dit. Visst går det att försöka själv genom att googla sig fram eller ta råd av andra. Risken är då att du känner dig ännu mer förvirrad och vilsen och det beror på att svaren inte kommer från dig själv utan från någon annan.

Vad är samtalscoaching?

Talar inte om för dig vad och hur du ska göra.

Alla svar finns inom dig och genom att ställa utmanande och klargörande frågor kan vi tillsammans identifera sätt att förbättra önskade områden.

Utgår från nuet.

Urskiljer vilka hinder som finns nu och hur du tar dig förbi dem för att kunna röra dig framåt mot uppsatta mål.

Det är inte något fel på dig.

Viktigt att komma ihåg att det aldrig är något fel på dig eller att något behöver lagas. Grottar inte ner oss i det förflutna, utan fokuserar på framtiden.

Du är experten på ditt liv.

Medan jag som din samtalscoach är experten på själva processen. En process som leder till att stärka ditt självledarskap.

Hur ser processen ut?

Eftersom coachingen skräddarsys efter efterfrågan och behov kan själva processen se olika ut. Men det finns några punkter som alltid följer med längs vägen…

1. Ett kostnadsfritt kontaktmöte

Ett kostnadsfritt kontaktmöte på 20 min, oftast över telefon där du får beskriva din situation och vad du behöver hjälp med. Jag berättar sedan hur jag jobbar i min coachning och om du känner förtroende för mig och mitt arbete så går vi vidare. Vi kommer överens om ett upplägg, hur våra sessioner ska se ut och om du vill ses på plats eller online. Allt arbete utgår från din situation och att du känner dig trygg med mig som din personliga coach.

2. Avtal, policy och förberedande dokument

Beslutar du dig för att starta din väg mot målet så skickar/mailar jag dig ”Avtal gällande coaching”. Allt som står där har vi redan gått igenom i vårt tidigare kontaktmöte. Jag bifogar även ”lägesdokument” som du får fylla i som underlag till vår första session.

3. Våra sessioner

Varje session är 60 minuter och vi inleder alltid med en nulägesbeskrivning, om allt flyter på enligt planen eller om du har stött på några hinder.

4. Mellan sessionerna

Du kommer få uppgifter att jobba med mellan sessionerna. Detta är viktigt för att processen ska hållas levande och för att du inte ska tappa fokus på ditt uppsatta mål.

5. Utvärdering

När vi kommer till den sista bokade sessionen eller när uppsatta mål har nåtts så gör vi en utvärdering. Där avgör du om du vill fortsätta ha stöd och inspiration och i så fall utarbetar vi en ny handlingsplan och bokar upp tider för fortsättningen.

Hur vet jag att en personlig coach är rätt för mig?

Här bredvid kan du läsa om några vanliga ämnen där en personlig coach och samtalscoaching är mycket framgångsrikt.

Balansen mellan yrkesliv och privatliv

Vi har alla varit där, när det uppstår en obalans mellan jobb och privatliv. Du går omkring och har ständigt dåligt samvete för att du jobbar för mycket/för lite och har inte tid och ork för något annat i ditt liv.

Du sitter hemma och jobbar undan på helgerna och i ditt huvud surrar ”bara jag får den där rapporten klar så lugnar det ner sig”. Tyvärr så blir det sällan så för har man kommit in i det här ekorrhjulet så är det svårt att tar sig ur det. Det är inte lätt att på egen hand se hur man ska prioritera, sätta gränser och nå den här efterlängtade balansen.

Stress

Vår nya folksjukdom som kan ställa till ett helvete om man inte får bukt med den. Eller egentligen är det inte stressen som är boven i dramat utan bristen på återhämtning. Viss stress behöver vi och mår bra av men det är när vi inte har någon möjlighet till återhämtning som problemen uppstår.

Det är inte meningen att vi ska stressa runt med känslan att vi inte riktigt hinner med att leva utan att vi bara överlever. Här kan samtalscoaching vara till ovärdelig hjälp för att komma till rätta med stressrelaterade problem.

Självförtroende och självkänsla

Statusen på vårt självförtroende och självkänsla är färskvara och behöver tränas hela tiden som vilken muskel som helst. Det är lätt att hamna i perioder då dessa är i botten och man känner sig värdelös, tjock, ful och oduglig. Det är mänskligt och normalt att i korta stunder känna så men gör man inget åt det är det lätt att man fastnar i dessa tankar och känslor. Att då få prata med någon som har redskap och verktyg att bryta den onda spiralen och få hjälp att bygga upp sitt eget värde, är av stor betydelse för hela hälsan.

Vem är jag?

Vid vissa perioder i livet, det kan vara efter skilsmässa, långtidssjukskrivning, flytt, förlorat någon nära, när barnen flyttar hemifrån eller vid något annat livsomväldande tillfälle, är det lätt att vi funderar över detta – vilka vi är. Vi har tappat bort oss själva och den vi var för några år sedan finns inte kvar. En egentligen skrämmande tankte för många då mycket av ”vem vi är” sitter i våran identitet och tappar vi den, vem är jag då?

Genom att samtala med en personlig coach kring detta kan leda till att du får lyssna inåt och upptäcka att du har en hel värld av oändliga möjligheter inom dig. Oändliga möjligheter till att hitta ”vem du är”.

Relationer

Det är viktigt för vår hälsa att ha goda relationer. Tänker vi efter så har vi ganska många olika relationer i våra liv. Det kan vara att ha relationer till partner, barn, föräldrar, släkt, vänner, arbetskamrater, chefer, ex partner, grannar, tanten i kassan på ICA…och den viktigaste av dem alla -relation till oss själva. Att ha och vårda alla dessa relationer är inte alltid så lätt. Ibland uppstår det en konflikt i någon av relationerna som kan vara svår och ofta infekterad om man inte får hjälp att komma till rätta med det. Eftersom det är ofta är mycket känslor inblandade i relationskonflikter, beroende på hur nära man är relationen så är det lätt att man inte ser klart på situationen. Att då ta hjälp av en opartisk samtalscoach kan vara ovärdeligt.

Karriär

Går du och funderar över ditt yrkesval? Trivs du inte riktigt på jobbet? Har du som chef svårt att kommunicera med dina medarbetare?

Att ta hjälp av en samtalscoach där du får stöttning med att hitta din drivkraft kan leda till att du kommer vidare till en förändring.

Ulle

Jag är så tacksam att jag vågade lyssna på mig själv när egentligen hela min kropp skrek att jag behövde en förändring i mitt liv. Jag hade länge känt att jag inte var på rätt plats i livet och inte levde det liv JAG ville leva. I många andras ögon så levde jag nog ett lyckligt liv och visst hade jag det bra med friska barn och ett kärleksfullt förhållande men jag kände ändå att jag inte var riktigt sann mot mig själv. Det var min terapeut Björn som fick mig att på allvar börja tänka och känna efter. Han bad mig beskriva mitt liv och mitt under den beskrivningen avbröt han mig och sa: Men var finns Ulle i allt detta? Ja var fanns hon…? När jag väl hade satt bollen i rullnning gick allt jättefort. Det var som om min inre röst visste vad jag ville och vart jag var på väg.

Jag har alltid brunnit för att få inspirera människor och så helt plötsligt  slog min dröm in att på heltid få ägna mig åt det som ligger mig varmast om hjärtat

Att få inspirera människor att hitta sina njutningar och att leva det liv de är ämnade för!

Har du några frågor – tveka inte –
hör av dig…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.